Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hun huwelijkscadeau zorgt al 20 jaar voor veel moois

1 februari 2022 · Leestijd 2 min

Het is op deze eerste dag van februari precies twintig jaar geleden dat Willem-Alexander en Máxima een bijzonder huwelijkscadeau kregen. Op de avond voor hun bruiloft ontvingen ze tijdens een groot feest in de Amsterdam Arena 'van ons' het nationale geschenk: het Oranje Fonds.

Sinds hun trouwdag zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima beschermpaar van het fonds. Met veel passie en plezier hebben ze zich de afgelopen twee decennia ingezet voor het Oranje Fonds, dat inmiddels tienduizenden sociale initiatieven - groot en klein - heeft gesteund. Het is de grote wens van het koningspaar en het fonds dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. 

Interview

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ter ere van het 20-jarig bestaan van het Oranje Fonds hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima een interview gegeven over het werk van het fonds. Bekijk hieronder de livestream van de viering van 20 jaar Oranje Fonds met daarin het interview met het koningspaar!

Voor nu zetten wij 20 leuke en mooie momenten uit 20 jaar Oranje Fonds op een rijtje. Van de eerste uitreiking van de Appeltjes van Oranje tot een bekertje koffie op Burendag. Van een dikke zoen voor Máxima tot koninklijke pannenkoeken tijdens NLdoet.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--