Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Iñaki Urdangarin zwijgt over vervolg celstraf

5 januari 2021 · Leestijd 2 min

Iñaki Urdangarin, de man van prinses Christina van Spanje, heeft maandag geen uitsluitsel willen geven over de plek waar hij de rest van zijn celstraf gaat uitzitten. De zwager van de Spaanse koning Felipe zit sinds juni 2018 een gevangenisstraf uit van vijf jaar en tien maanden voor onder meer witwassen, belastingontduiking en corruptie.

Hij koos er zelf voor die straf uit te zitten in een vrouwengevangenis, waar hij is afgeschermd van de andere gedetineerden en zich veilig voelt. Er zou sprake van zijn dat Urdangarin in het kader van zijn goede gedrag de vrouwengevangenis in Brieva zou kunnen inruilen voor een sociaal re-integratiecentrum in Alcalá de Henares.

Iñaki wilde er echter niets over kwijt toen journalisten hem hier maandag op aanspraken. Zij deden dit toen Urdangarin vrijwilligerswerk ging doen in Madrid.

Verzoeken om verdere versoepeling van zijn gevangenisregime zijn afgewezen, maar nu heeft het secretariaat-generaal van de penitentiaire instellingen beslist dat hij mogelijk wel in aanmerking komt voor overplaatsing naar het re-integratiecentrum. Voordeel is dan onder meer dat hij elke dag mag werken en eens per maand ook een weekeinde thuis mag slapen. Wel moet hij een aantal rehabilitatieprogramma's volgen die speciaal zijn gemaakt voor gevangenen die voor economische misdrijven zijn veroordeeld.

Iñaki (52) mag het aanbod afslaan. Welke keuze hij heeft gemaakt, zal de komende dagen blijken indien hij vaker dan drie keer naar het Madrileense tehuis komt.

Bron: ANP

Banner-recht-doen.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--