Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Romantisch nieuws: de kleindochter van Farah Diba is verloofd

12 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Met romantische strandfoto's maakt de kleindochter van de laatste sjah van Perzië haar verloving bekend. Meer dan 60 jaar na het huwelijk van haar grootouders, stapt Iman Pahlavi in het huwelijksbootje met haar geliefde Bradley Sherman.

Iman's ouders, Reza en Yasmine, delen foto's van de verloving en vertellen dat ze in de afgelopen drie jaar de relatie van hun dochter en Bradley hebben zien opbloeien. "We zijn zo blij dat ze hebben besloten om hun leven met elkaar te delen." 

Lees verder onder de foto. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Iman's vader is de oudste zoon van Mohammad Reza Pahlavi, de laatste sjah van Perzië, en Farah Diba. Op 21 december 1959 trouwde de sjah met zijn derde en laatste vrouw, Farah Diba. Naar haar sprookjeshuwelijk draagt Farah een bruidsjurk van het modehuis Dior. Of haar kleindochter haar oma's trouwjurk als inspiratiebron gebruikt, moet nog blijken.

Lees verder onder de foto's. 

Huwelijk Farah Diba
Huwelijk Farah Diba

Het stel krijgt samen vier kinderen: Reza (1960), Farahnaz (1963), Alireza (1966 - 2011) en Leila (1970 - 2001). Het gezin verlaat  uiteindelijk Iran, omdat de roep om het vertrek van de sjah groter wordt en de bevolking de straat op gaat om tegen de familie te protesteren. Ze gaan naar Egypte, waar de sjah overlijdt in 1980, en vertrekken daarna naar Amerika. 

Lees verder onder de foto. 

Huwelijk Farah Diba

Op dit moment woont kleindochter Iman nog steeds in Amerika. In 1993 is ze geboren in Washington DC en in 2015 rondt ze een studie psychologie en communicatie af aan de universiteit van Michigan. Wanneer zij en haar verloofde precies trouwen is nog niet bekend. We kunnen nu al niet wachten op de sprookjesachtige beelden! 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--