Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In beeld: Koninklijk jaaroverzicht 2019

28 december 2019 · Leestijd 2 min

Het is de hoogste tijd om terug te blikken op 2019. Een jaar waarin ook op koninklijk gebied veel gebeurde. Wij bekeken het nieuws van afgelopen jaar nog eens, en selecteerden vele foto's en opmerkelijke momenten.

Bekijk hier ons foto-overzicht
Op het stadhuis van Den Haag wordt het koninklijk gezin officieel bijgeschreven in de burgerlijke
Op het stadhuis van Den Haag wordt het koninklijk gezin officieel bijgeschreven in de burgerlijke stand.


Terugkijkend op 2019, was het op koninklijk gebied een jaar met hoogte- en dieptepunten. Het jaar begon voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima met een mijlpaal: zij verhuisden van Villa Eikenhorst naar Paleis Huis ten Bosch.

(archieffoto uit 2017)
(archieffoto uit 2017).

Voor de Britse prins Philip begon het jaar iets minder rooskleurig. Begin dit jaar veroorzaakte hij een auto-ongeluk, en in februari moest hij zijn rijbewijs zelfs inleveren. 

Mijlpalen

maxima10jaarVN.jpg

Het was ook het jaar van de mijlpalen: prins Constantijn werd vijftig jaar, net als prinses Mabel. En prinses Irene mocht het afgelopen jaar maar liefst 80 kaarjes uitblazen. Charlotte Casiraghi, de dochter van prinses Caroline van Monaco, stapte in het huwelijksbootje.

Een mijlpaal was er ook voor koningin Máxima: zij was tien jaar in dienst van de Verenigde Naties als speciaal pleitbezorger voor de toegankelijkheid van financiële diensten.

Ophef

Koningin Elizabeth en prins Andrew tijdens Trooping the Colour, 8 juni 2019.
Koningin Elizabeth en prins Andrew tijdens Trooping the Colour, 8 juni 2019.

De Britse royals kenden naast vreugdevolle gebeurtenissen - zoals de geboorte van Archie en de verloving van prinses Beatrice - ook diepe dalen. Na zijn omstreden interview legde prins Andrew op 20 november al zijn koninklijke taken neer. De zoon van koningin Elizabeth ligt al maanden onder vuur vanwege zijn relatie met Jeffrey Epstein.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--