Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In beeld: Vier tieners in het Prinses Máxima Centrum

7 januari 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft in de afgelopen jaren meerdere werkbezoeken gebracht aan het naar haar vernoemde Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Naast de opening van het nieuwe gebouw in juni 2018 laat Máxima zich ook geregeld bijpraten over de behandeling van kinderkanker en de nieuwste technieken om de ziekte in de toekomst beter te kunnen behandelen.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven.

In een nieuw seizoen van het EO-programma 'Hallo, ik heb kanker' delen vier tieners hun dagelijks leven met kanker. Met een vlogcamera leggen Kelsie (12), Rose (10), Olivier (12) en Marleen (10) de mooie en minder mooie momenten van hun leven vast. Hoe vinden zij de balans tussen school, vrienden en vriendinnen, hobby’s en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum?

EO-presentatrice Anne-Mar Zwart zoekt de vier tieners op. Hun eerlijke en openhartige verhalen zijn inspirerend en zetten aan tot nadenken. Ook laat het viertal zien hoe je positief, hoopvol en veerkrachtig blijft ondanks moeilijke omstandigheden.

Het programma 'Hallo, ik heb kanker' wordt uitgezonden vanaf zondag 9 januari wekelijks om 17:55 uur op NPO Zapp.
 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--