Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Indringer met kruisboog wilde koningin Elizabeth vermoorden

17 augustus 2022 · Leestijd 2 min

De man die vorig jaar met een kruisboog werd gearresteerd bij Windsor Castle was van plan om de Britse koningin Elizabeth te vermoorden. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een hoorzitting in Londen. De man uit Southampton zou wraak willen nemen op de gevestigde orde.

"Ik ben hier om de koningin te vermoorden", zou de 20-jarige Jaswant Singh Chail hebben gezegd toen hij op het terrein werd gearresteerd. De man droeg toen een masker en had een capuchon over zijn hoofd getrokken. Een destijds aanwezige politieagent zei woensdag in de rechtbank dat het leek alsof hij zo uit een film kwam.

Het voorval vond plaats op kerstochtend 25 december. Koningin Elizabeth was op dat moment samen met onder anderen prins Charles, Camilla en enkele andere familieleden in het kasteel aanwezig. 

Na onderzoek door de anti-terrorisme politie werd Chail beschuldigd van het doen van doodsbedreigingen, het bezit van een wapen en een overtreding van de Treason Act. Daarbij gaat het om "het afvuren of richten van vuurwapens, of het gooien of gebruiken van een voorwerp of wapen, met de bedoeling Hare Majesteit te verwonden of schrik aan te jagen".

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--