Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ingrid Alexandra rondt eerste werkdag in stijl af

20 januari 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Ingrid Alexandra heeft donderdag, de dag voor haar 18e verjaardag, het Noorse parlement bezocht. Aansluitend bezocht de prinses het Hooggerechtshof en premier Jonas Gahr Støre. Daarmee heeft de prinses haar eerste officiële werkbezoeken afgelegd.

De prinses sprak met enkele ministers over hun werkzaamheden in de regering. Van de bezoeken zijn diverse foto's gemaakt, waaronder foto's van de prinses die poseert met de voorzitter van het parlement, Masud Gharahkhani, en met de Noorse premier.

De dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit zal, nu zij 18 jaar wordt, mondjesmaat officiële taken gaan vervullen. Toch zal haar studie de komende jaren voorgaan, zo liet het Noorse hof eerder weten.

Lees verder onder de foto's.

Speciaal voor haar verjaardag heeft Ingrid Alexandra een interview gegeven, dat vrijdag wordt uitgezonden door de Noorse tv-zender NRK1. Ook heeft het hof enkele dagen geleden nieuwe foto's van de prinses naar buiten gebracht. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Gezien de coronamaatregelen in Noorwegen kan Ingrid Alexandra haar verjaardag niet groots vieren. De geplande festiviteiten zijn uitgesteld.

Bron: ANP / Foto's: ANP en Det kongelige hoff - Liv Anette Luane en Simen Løvberg Sund

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--