Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Interview: Märtha Louise in Nederland voor boekpresentatie

10 mei 2019 · Leestijd 2 min

De Noorse prinses Märtha-Louise is dit weekend in Nederland om haar nieuwe boek over hoogsensitiviteit te presenteren. 

Märtha-Louise is zelf hoogsensitief. Daar schreef ze, samen met haar zakenpartner Elisabeth Nordeng, twee boeken over. In haar nieuwe boek beschrijft ze haar opvoeding en hoe ze omging met hoogsensitiviteit. Ze vertelt bijvoorbeeld dat ze zich van jongs af aan anders voelde. Zo'n tien jaar geleden kwam er ze erachter dat ze hoogsensitief is.

Maar hoe is het om een hoogsensitief persoon (HSP) te zijn? "Hoogsensitief zijn is alsof je een app bent die continu alles downloadt", legt de prinses uit aan Blauw Bloed-verslaggever Tirza van der Graaf. "Je vangt constant informatie of gevoelens op van anderen. Als iemand pijn heeft in zijn schouder, krijg ik bij wijze van spreken ook pijn. Het kan heel vermoeiend zijn om bij andere mensen te zijn, omdat je steeds aan het downloaden bent."

Het boek heet in het Nederlands 'Hooggevoelig geboren'. Dit weekend treedt de prinses op bij het Happinez Festival in Zaandam. Een band met Nederland heeft ze al, in haar studententijd woonde ze een halfjaar in Maastricht. Of ze nog even langs koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat? Dat zie je in de video!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--