Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Interview: Máxima heeft een "fantastisch verhaal" na haar veldbezoek

27 november 2019 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Woensdag heeft Koningin Máxima in Pakistan met eigen ogen gezien hoe belangrijk digitaal bankieren is voor een ondernemer. In een interview met Blauw Bloed vertelt ze over haar bezoek aan een ondernemer met een schoonheidssalon in Lahore.

“Niet alleen zijn haar inkomsten enorm omhoog gegaan”, concludeert Máxima. “Omdat ze zo’n betalingsmethode hebben, hoeven ze niet elke keer het cash geld weg te brengen”. De koningin legde vervolgens uit dat een ondernemer hierdoor veel tijd bespaart, waardoor die twee keer zoveel klanten krijgt en een dubbele omzet kan binnenhalen. “Dat zegt hoe belangrijk een goede betalingsmethode voor mensen is”, aldus Máxima tegen presentator Jeroen Snel.

Koningin Máxima bracht deze week een driedaags bezoek aan Pakistan, in haar rol als pleitbezorger financiële diensten voor de Verenigde Naties. Bekijk hier het verslag van de eerste dag, waarop de koningin veel vergaderingen had om zich te laten bijpraten over de huidige toestand rond financiële diensten in Pakistan. Ook bezocht de koningin een snackbar, om te zien hoe die met digitale betalingssystemen werkt. De tweede dag sprak de koningin onder meer met premier Imran Khan en hield zij een toespraak. Dat verslag is hier te zien. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--