Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Invictus Games 2022 worden jaar uitgesteld

30 juni 2020 · Leestijd 1 min

De Invictus Games van 2022 in Düsseldorf schuiven een jaar op. De organisatie van het het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen, waar prins Harry bedenker en initiatiefnemer van is, heeft hiertoe besloten omdat de Invictus Games van dit jaar in Den Haag vanwege de coronacrisis ook een jaar zijn opgeschoven. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Het sportevenement vindt elke twee jaar plaats en omdat het evenement in Den Haag nu in 2021 plaatsvindt, zit er met de verplaatsing nog steeds twee jaar tussen de edities. Zo geeft het de sporters genoeg tijd tussen de twee Invictus Games om zich voor te bereiden.

In Duitsland worden in 2023 zo'n vijfhonderd deelnemers uit twintig landen verwacht in de Merkur Spiel-Arena. De Invictus Games in Düsseldorf duren een week en vinden plaats in juni, de exacte data worden nog bekendgemaakt.

Eerder dit jaar werd bekend dat het evenement, dat van 9 tot en met 16 mei in Den Haag zou plaatsvinden, werd uitgesteld. Wanneer in 2021 is nog niet bekend. De organisatie mikt op eind mei-begin juni.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--