Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Invictus Games over twee jaar in Düsseldorf

16 januari 2020 · Leestijd 2 min

De Invictus Games, het internationale sporttoernooi voor militairen die tijdens missies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt, worden over twee jaar gehouden in Duitsland.

De stad Düsseldorf is dan gastheer van het evenement. De burgemeester van die stad geeft donderdag een presentatie op de Duitse ambassade in Londen.

De Britse prins Harry, die zelf twee keer werd uitgezonden naar Afghanistan, was in 2014 initiatiefnemer voor het toernooi. Dat is bedoeld om de militairen te helpen bij hun herstel. Ze doen mee aan sporten als rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoeltennis, indoorroeien en rolstoelrugby. De Invictus Games worden dit jaar in Den Haag gehouden.

Lees verder onder de video. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De premier van Noord-Rijnland-Westfalen, waar Düsseldorf ligt, hoopt dat prins Harry bij de Invictus Games betrokken blijft, ondanks zijn besluit om een stap terug te doen uit het koningshuis.

De eerste editie van de Invictus Games was in 2014 in Londen, gevolgd door Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). Dit jaar worden de Invictus Games van 9 tot en met 16 mei in Nederland gehouden.

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--