Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Irene en Margriet geschokt over kappen bos bij Soestdijk

10 juli 2020 · Leestijd 3 min

Prinses Irene en Prinses Margriet zijn het niet eens met de plannen om het Borrebos bij paleis Soestdijk te kappen en woningen te bouwen op het voormalige terrein van de Koninklijke Marechaussee. In een brief aan de gemeenteraad van Baarn stellen zij "geschokt" te zijn over de nieuwe plannen. Ook Pieter van Vollenhoven staat achter zijn vrouw en haar zus.

"In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk. En zeker niet een bebouwing in een oud bosgebied", schrijft Irene, ook namens haar zus Margriet. "Wij steunen daarom degenen die het Borrebos willen beschermen en zouden daaraan toe willen voegen dat wij het ook belangrijk vinden om de natuur terug te geven aan zichzelf op het voormalige kazerneterrein."

De prinsessen zijn de dochters van koningin Juliana en prins Bernhard. Die woonden van 1937 tot aan hun overlijden in 2004 in het paleis. "Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van bos; dat was ook de reden dat een en ander werd vastgesteld in de erfpachtovereenkomst indertijd. Wij staan daar volledig achter."

De brief werd woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering over de toekomstplannen voor paleis Soestdijk voorgelezen door gemeenteraadslid Kees Koudstaal, meldt RTV Utrecht.

Steun van Pieter van Vollenhoven

Pieter van Vollenhoven staat volledig achter zijn vrouw prinses Margriet en haar zus prinses Irene als het gaat om de toekomstplannen voor paleis Soestdijk. Ook hij is kritisch op het idee om het Borrebos bij paleis Soestdijk te kappen en woningen te bouwen op het voormalige terrein van de Koninklijke Marechaussee.

"Inderdaad moet je nu - na de discussies over de boomkap voor biomassacentrales en onze wens om vanwege klimaatdoelen nieuwe bossen aan te planten - kritisch zijn bij plannen met betrekking tot boomkap", schrijft Van Vollenhoven vrijdag op Twitter. De tweet is een reactie op prinses Irene en prinses Margriet die eerder deze week in een brief aan de gemeenteraad van Baarn lieten weten dat ze "geschokt" zijn door de plannen voor het bos bij het paleis.

"In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk. En zeker niet een bebouwing in een oud bosgebied", schreef Irene, ook namens haar zus Margriet, in de brief die woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering werd voorgelezen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--