Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Irritatie bij Thaise koning vanwege onthullingen over privéleven

2 april 2020 · Leestijd 3 min

De Thaise koning Vajiralongkorn (67) zou zeer ontstemd zijn over het uitlekken van details over zijn verblijf in een hotel in Garmisch-Partenkirchen in buitenlandse media en online. De koning verblijft daar naar verluidt in gezelschap van een flink aantal maîtresses, die van hem allemaal een militaire rang hebben gekregen en een nummer dat hun plek in de koninklijke harem aangeeft. Koningin Suthida zou overigens niet in Duitsland verblijven, maar in Zwitserland, op enige afstand van haar echtgenoot.

De in Australië wonende Schotse journalist, wetenschapper en biograaf Andrew MacGregor Marshall onthulde woensdag sappige en tegelijk schokkende details over het koninklijk verblijf in hotel Sonnenbichl, dat geheel ter beschikking staat van Vajiralongkorn. De Thaise koning is daar sinds 2016 stamgast, maar hij verblijft al sinds 2007 het grootste deel van het jaar in Beieren. Alleen voor een handvol belangrijke plechtigheden vliegt hij terug naar Thailand, meestal ook maar voor een paar dagen.

Volgens onderzoek van MacGregor Marshall, waaruit nu illegaal ook in Thailand wordt geciteerd, heeft de koning zijn 'vriendinnen' verzameld in een militair regiment, de SAS genoemd, de Special Air Service. Die wonen, al of niet vrijwillig, bij hem in het hotel waar de gehele vierde verdieping exclusief domein is van de koning. Daar bevindt zich ook de 'kamer van plezier', waar de koning zich met zijn dames ontspant.

Militaire promotie

De meeste vrouwen zijn afkomstig uit de Koninklijke Garde en ze hebben allemaal een nummer, vanaf SAS01 voor de hoogste in de koninklijke gunst en rang. De dames hebben ook een koninklijke achternaam gekregen, Sirivajirabhakdi. Bij een onderzoek in 2017 bleken maar liefst elf vrouwen met die achternaam een militaire promotie te hebben gekregen. Inmiddels zijn er vijftien met die naam bekend, van majoor Prapassorn Sirivajirabhakdi (SAS01) tot luitenant Onanong Sirivajirabhakdi. De 'koninklijke bijvrouw' Koi, die vorig jaar publiekelijk aan de kant werd gezet, maakte daar ook deel van uit.

In Thailand zelf blijven de koninklijke escapades grotendeels verborgen omdat op onwelgevallige berichtgeving over het koningshuis zware straffen staan. De laatste tijd echter sijpelen toch berichten door, waardoor meer Thai weten van het gedrag van Vajiralongkorn. Dat is de koning inmiddels ook ter ore gekomen, vandaar zijn door MacGregor Marshall gemelde woede.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--