Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Is de jurk van koningin Mathilde rood of roze?

16 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische koninklijke familie begint dit jaar de festiviteiten ter gelegenheid van de nationale feestdag eerder dan gebruikelijk. Het traditionele concert dat gewoonlijk de opmaat vormt voor het feest op 21 juli is enkele dagen naar voren gehaald en is woensdagavond al gehouden in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Koning Filip en koningin Mathilde, prinses Astrid en prins Lorenz en ook prins Laurent waren in de Henry Le Boeufzaal van Bozar aanwezig. De kinderen van het koningspaar waren niet aanwezig bij het concert. 

Koningin Mathilde schitterde in een roze jurk met goudkleurige sandalen. Op de foto's lijkt de jurk rood, maar de kleur is roze. De Britse Daily Mail schrijft over de kleur magenta, wat ook wel omschreven wordt als 'paarsachtig rood'. Op de tweede foto hieronder is beter te zien dat de jurk roze is. De koningin droeg ook een bijpassend mondkapje bij haar jurk.

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het zogenoemde 'Preludium tot de nationale feestdag' werd aangeboden door de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en de Deense dirigent Michaël Schønwandt leidde het Nationaal Orkest van België bij de begeleiding van sopraan Jodie Devos, tenor Thomas Blondelle en violiste Sylvia Huang. Alle drie hebben eerder met succes deelgenomen aan de Koningin Elisabethwedstrijd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--