Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De kinderen van Frederik en Mary krijgen bijzonder cadeau

18 januari 2024 · Leestijd 2 min

Het was een historisch weekend voor de Deense royals. Frederik en Mary zijn koning en koningin van Denemarken en dat betekent dat prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine een bijzonder cadeau krijgen.

Isabella, Vincent en Josephine staan wel in de lijn van troonopvolging, maar hun oudere broer Christian is de kroonprins van Denemarken. Toch krijgen ze nu een speciaal cadeau, omdat hun ouders de koning en koningin zijn. 

Orde van de Olifant

De drie jongste kinderen van het koningspaar zijn sinds zondag leden van de Orde van de Olifant. Omdat hun vader nu de koning van Denemarken is, zijn Isabella, Vincent en Josephine ridders van de Orde van de Olifant, de oudste ridderorde van Denemarken. Kinderen van de Deense vorst zijn geboren leden van de orde. 

Lees verder onder de foto.

Gezin Frederik en Mary
Hete gezin van Frederik en Mary.

De 16-jarige Isabella en de tweeling die laatst hun 13e verjaardag vierden, zullen de insignes waarschijnlijk op hun 18e verjaardag krijgen en pas vanaf dan dragen. Kroonprins Christian kreeg deze op zijn 18e verjaardag, dus hij draagt het beeldje van de olifant al wel bij speciale gelegenheden, zoals zijn 18e verjaardag. 

Christian Orde van de Olifant
Kroonprins Christian met de Orde van de Olifant.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--