Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse ex-prinses Mako begint nieuw leven in New York

15 november 2021 · Leestijd 2 min

De voormalige Japanse prinses Mako heeft haar thuisland verlaten om een nieuw leven te beginnen in de Verenigde Staten. Ze stapte zondag in Tokio onder zware politiebewaking op een vlucht naar New York met haar echtgenoot Kei Komuro, die in de Amerikaanse metropool werkt voor een advocatenkantoor.

De 30-jarige Mako heeft haar titels opgeheven om vorige maand te kunnen trouwen met haar niet-adellijke partner, die ze leerde kennen in haar studententijd. Ze heet nu Mako Komuro. Hun relatie lag in Japan gevoelig. Media schreven over vermeende financiële problemen binnen haar schoonfamilie en er is gedemonstreerd op de dag van het huwelijk.

Mako had emotioneel te lijden onder de aanhoudende kritiek. Ze erkende op een persconferentie na haar bruiloft dat ze stress en verdriet heeft ervaren door onwaarheden die zijn verspreid. Het was eigenlijk de bedoeling dat echtgenoot Kei eerst naar de VS zou vertrekken, maar hij bleef uiteindelijk langer in Japan dan verwacht vanwege het overlijden van de grootvader van Mako. Het stel heeft volgens Japanse media al woonruimte geregeld in New York. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--