Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen nieuwsjaarsgroet van Japanse keizer door aardbeving

2 januari 2024 · Leestijd 2 min

De Japanse keizer Naruhito en zijn vrouw keizerin Masako zullen door de aardbeving die Japan gisteren trof geen publieke nieuwjaarsgroet uitbrengen. Dat meldt het Japanse keizerlijke hof.

Het besluit is genomen nadat maandagmiddag de prefectuur (een bestuurlijk onderdeel in Japan, red.) Ishikawa werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter. De Japanse overheid meldt dat in totaal bijna 100.000 mensen zijn geëvacueerd uit hun huizen. De ramp heeft tot zeker vier doden geleid.

Naruhito is in 2019 aangetreden als keizer van Japan. De nieuwjaarsgroet van dit jaar zou voor hem de derde zijn, omdat de jaarlijkse balkonscène in 2021 en 2022 vanwege de Covid-pandemie niet kon doorgaan.

Nieuwjaarsboodschap

Enkele dagen geleden bracht de Japanse keizer nog wel zijn nieuwjaarsboodschap, waarin hij de hoop deelde dat mensen elkaar steunen in het nieuwe jaar. Zijn boodschap blijkt achteraf voor Japan pijnlijk actueel, want de keizer stond onder meer stil bij verschillende rampen en wees daarbij op aardbevingen en tyfoons.

Tekst en foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--