Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse keizer Naruhito schrapt zijn eerste keizerlijke tuinfeest

15 april 2020 · Leestijd 2 min

De agenda van keizer Naruhito en keizerin Masako is dinsdag weer wat leger geworden. Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding heeft bekendgemaakt dat het voor eind mei geplande keizerlijke tuinfeest niet doorgaat. Reden is de noodzaak om grote publieke samenkomsten te voorkomen teneinde de verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Voor tuinfeesten, die onder normale omstandigheden twee keer per jaar worden gehouden, in voor- en najaar, worden doorgaans tweeduizend mensen uitgenodigd. Die kunnen niet op anderhalve meter afstand van elkaar worden gezet, los nog van het besmettingsgevaar voor leden van de keizerlijke familie die zich met een deel van de gasten onderhouden.

Het betekent wel dat er sinds november 2018 geen tuinfeesten meer zijn gegeven. Keizer Akihito was destijds nog gastheer maar vorig jaar werden de feesten niet gehouden vanwege de talrijke plechtigheden rond de troonswisseling. Dit jaar mei zou derhalve het eerste tuinfeest zijn geweest van het nieuwe keizerspaar.

Dat zag inmiddels al tal van belangrijke evenementen geschrapt worden. Zo gaat het staatsbezoek aan koningin Elizabeth voorlopig niet door en komt de Chinese president Xi Jinping de eerste tijd niet op staatsbezoek in Japan. De keizer hoeft deze zomer ook de Olympische Spelen, waar hij zeer naar uitkeek, niet te openen en deze week gaat de ceremonie waarin zijn broer Fumihito bevestigd zou worden als kroonprins ook niet door.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--