Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse prins Hisahito (12) breekt met keizerlijke traditie

5 februari 2019 · Leestijd 1 min

Het Japanse prinsje Hisahito (12) is geslaagd voor het toelatingsexamen van de onderbouw van de Ochanomizu Universiteits middelbare school. Hij begint daar in april. Dat heeft het Keizerlijk Hofagentschap bekendgemaakt.

Prins Hisahito gaat nu nog naar de aan de universiteit verbonden basisschool, nadat hij in 2010 daar al naar de kleuterschool was gegaan. Hij had samen met zijn ouders gekeken naar andere opties, maar zijn vader moedigde hem aan verder te gaan in het schoolsysteem van Ochanomizu.

Lees verder onder de foto's.

De prins is het eerste lid van de keizerlijke familie dat niet naar Gakushuin Junior High gaat. Dat was tot nu de chique privéschool waar sinds de Tweede Wereldoorlog alle prinsen en prinsessen naartoe gingen, inclusief Hisahito's oudere zussen Mako (27) en Kako (24) en zijn vader Akishino.

Prins Hisahoto is in zijn generatie het enige mannelijke lid van de keizerlijke familie. Na de troonswisseling eind april, wanneer zijn opa keizer Akihito aftreedt en zijn oom Naruhito keizer wordt, is hij tweede in de lijn van troonopvolging, na zijn vader prins Akishino.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--