Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse prinses Aiko (16) slaat haar vleugels uit

1 juni 2018 · Leestijd 2 min

De Japanse prinses Aiko, de dochter van het aanstaande keizerspaar Naruhito en Masako, gaat deze zomer een cursus van drie weken volgen aan het prestigieuze Eton College in Windsor. Dat schrijft de Japan Times op basis van bronnen dicht bij de prinses.

De 16-jarige Aiko treedt in de voetsporen van verschillende familieleden die in het Verenigd Koninkrijk hebben gestudeerd. De Japanse nationale omroep NHK verklaarde dat de prinses Engels gaat leren en les krijgt over de Britse cultuur.

Aiko is momenteel tweedejaarsstudent aan de Senior High School van Gakushuin Girls in Tokio. Naar verluidt vindt ze het erg leuk om andere landen en culturen te bestuderen. Het is de eerste keer dat Aiko in haar eentje op pad gaat buiten Japan. Op Eton, waar ook de Britse prinsen William en Harry afstudeerden, woont de prinses gewoon bij andere studenten in een studentenhuis.

Haar ouders staan achter Aiko's keuze om het zomerprogramma op Eton te doen: ze hopen dat haar verblijf "haar blik zal verruimen". Zelf ging kroonprins Naruhito naar het Merton College in Oxford en studeerde kroonprinses Masako internationale betrekkingen aan het Balliol College in Oxford.

Aiko's nichtje prinses Mako ging naar de universiteit van Edinburgh en nichtje prinses Kako studeert op dit moment in Leeds.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--