Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse prinses Mako stelt huwelijk uit

6 februari 2018 · Leestijd 1 min

De Japanse prinses Mako stelt haar huwelijk met de niet-adellijke Kei Komuro uit tot 2020. Dit omdat haar grootvader keizer Akihito volgend jaar aftreedt.

Het stel zou eigenlijk dit jaar in het huwelijk treden. Het Keizerlijk Hofagentschap maakte namelijk op 22 november 2017 bekend dat het huwelijk zou plaatsvinden op 4 november 2018. Maar volgens de zender NHK hebben ze "meer tijd nodig om zich voor te bereiden''.

Anders dan in andere vorstelijke families, heeft het paar weinig in te brengen bij de planning van hun bruiloft. Dat is een zaak van het alles bepalende Hofagentschap dat ook tijd en plaats van het huwelijk vaststelt.

Prinses Mako

Mako en Kei tijdens de officiële aankondiging van hun verloving, september 2017.
Mako en Kei tijdens de officiële aankondiging van hun verloving, september 2017.

De 26-jarige prinses leerde haar aanstaande enkele jaren geleden kennen tijdens een feestje. Beiden studeerden destijds aan de International Christian University in Tokio.

gezin_prinses_Mako.jpg

Prinses Mako is de oudste dochter van prins Akishino en prinses Kiko. Ze heeft een broertje, prins Hisahito (2006) en een zus, prinses Kako (1994).

prinses_Kako_en_prinses_Mako.jpg
Links: prinses Kako, rechts: prinses Mako.

Mako is een van de vier kleinkinderen van de keizer. Na het huwelijk verliest ze haar adellijke titels.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--