Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse volk loopt uit voor balkonscène Naruhito en Masako

4 mei 2019 · Leestijd 2 min

Het is een feestelijke dag in Japan! Voor het eerst na de troonswisseling kunnen de Japanners hun kersverse keizerspaar aanschouwen en toejuichen. De Japanse bevolking is zaterdag massaal uitgelopen om een eerste glimp op te vangen van keizer Naruhito en keizerin Masako.

In zijn eerste publieke optreden heeft de nieuwe Japanse keizer Naruhito opgeroepen tot vrede in de hele wereld. Tienduizenden mensen hadden zich verzameld bij het keizerlijke paleis in Tokio om de vorst aan te horen.

"Ik hoop oprecht dat ons land, hand in hand met buitenlandse naties, zoekt naar wereldvrede en de voordelen van vooruitgang", aldus de 59-jarige opvolger van keizer Akihito. Woensdag besteeg Naruhito de Chrysantentroon na de abdicatie van zijn vader.

Lees verder onder de foto's.

Naruhito, de 126e keizer van Japan, verscheen kort op het balkon van het keizerlijk paleis om de menigte van naar schatting 50.000 mensen toe te spreken. Aan zijn zijde stond keizerin Masako. Ook kroonprins Akishino en zijn echtgenote Kiko verschenen ten tonele.

Ruim vier op de vijf Japanners zeggen een hechte band te voelen met de nieuwe keizer Naruhito. Dat blijkt volgens persbureau Bloomberg uit een grote Japanse enquête een dag na het aantreden van de nieuwe vorst. De cijfers laten volgens de onderzoekers zien hoe populair de monarchie nog steeds is.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--