Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige Joachim (50) kan niet zonder prinses Marie

7 juni 2019 · Leestijd 2 min

Het is een feestelijke dag voor de Deense royals. Prins Joachim viert zijn vijftigste verjaardag! Koningin Margrethe biedt haar jongste zoon vrijdagavond een feestelijk diner aan in het paleis. Ter ere van dit kroonjaar werd Joachim maandag al getrakteerd op een concert in het Bellevue Theatre in Kopenhagen.

De Deense prins en zijn vrouw prinses Marie kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld met onder meer opera, pop- en kamermuziek. Ook kroonprins Frederik was van de partij. Kroonprinses Mary kon het muziekfeest niet bijwonen, want zij was in het Canadese Vancouver bij de internationale conferentie Women Deliver.

Joachim heeft ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag een groot interview gegeven aan het Deense weekblad Billed Bladet. Daarin vertelt hij onder meer over zijn gezinsleven, zijn rol binnen de koninklijke familie, zijn vier kinderen, zijn successen en nederlagen.

Ik zou niet zijn waar ik nu ben, ware het niet door Marie
Huwelijk_prins_Joachim_en_prinses_Marie.jpg

In het interview is hij lovend over Marie, met wie hij in 2008 trouwde. "Ik zou niet zijn waar ik nu ben, ware het niet door Marie", aldus de prins die haar een grote bron van inspiratie noemde. Met de geboren Française en hun twee kinderen Henrik en Athena verhuist hij deze zomer voor een jaar naar Frankrijk om te studeren aan de École Militaire.

In Denemarken is kritiek geuit op het feit dat Joachim, die tijdens het jaar niet aan veel activiteiten in Denemarken kan deelnemen, wel onverkort zijn uitkering van de staat behoudt.

Het Deense hof heeft ter ere van Joachims verjaardag twee foto's vrijgegeven. Een nieuwe familiefoto en een zwart-wit portret van de jarige.

Bron: ANP / Foto's: Kongehuset.dk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--