Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige koning: 'Ik ben trots op de meisjes'

27 april 2019 · Leestijd 2 min

De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vormen op Koningsdag een grote steun voor hun jarige vader koning Willem-Alexander. Dit zei de koning tijdens zijn verjaardagsfeest in de historische binnenstad van Amersfoort.

Koningsdag_2019_13_.jpg

"Ik ben trots op de meisjes, hoe ze ieder voor zich bezig zijn en prachtig meedoen aan deze Koningsdag. Ze vormen een grote steun voor mij", zei Willem-Alexander.

Lees verder onder de foto.

Koningsdag_2019_9_.jpg

Amalia prees de sfeer in Amersfoort. Ze noemt het jaarlijkse nationale feest superleuk om mee te mogen maken. "We maken er een groot feest van", zei ze. Wel vond ze het jammer dat ze haar vader niet had verslagen tijdens de regioquiz.

De prinses had zich grondig voorbereid. "Ik had alleen niet uitgezocht hoeveel pannenkoeken er worden gemaakt in de vijf pannenkoekenhuizen. Dat was een vraag waar ik niet op voorbereid was. Maar ik wil mezelf zo goed mogelijk neerzetten en eigenlijk geen showversie van mezelf. Dat zeg ik heel eerlijk."

Lees verder onder de foto.

"Het is altijd een enorm feest en ik ben altijd enorm blij dat ik mee mag doen. En ik zie er elk jaar weer enorm naar uit", zei Amalia. Ze zegt ontzettend trots te zijn dat iedereen er elk jaar weer een enorm feest van maakt en dat ze in Nederland woont.

Amalia vindt het wel onwerkelijk om naast haar jarige vader in het middelpunt te staan. "Het is af en toe nog onwerkelijk voor mij om te realiseren dat dit echt mijn leven is. Maar ik heb het altijd heel leuk."

Koning Willem-Alexander stond met team Woudenberg in de finale, die werd gewonnen door team Leusden met prins Pieter-Christiaan.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--