Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige prinses Eugenie moedigt aan tot actie

23 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prinses Eugenie is jarig. De jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson is maandag dertig jaar geworden. Een groot familiefeest zit er op dit moment niet in, maar de jarige koestert wel een andere wens.

Prinses Eugenie liet zaterdag aan haar volgers op haar Instagram weten deze wens te hebben: applaudisseer op 26 maart om 8 uur 's avonds voor het zorgpersoneel. De kleindochter van koningin Elizabeth moedigt de actie om het zorgpersoneel te bedanken van harte aan. Soortgelijke acties vonden plaats in Frankrijk, Spanje en Nederland.

Bruiloft uitgesteld

Ook de familie van Eugenie ondervindt de gevolgen van het coronavirus. De bruiloft van haar oudere zus Beatrice moet helaas worden uitgesteld. Beatrice en haar Italiaanse verloofde Edoardo zullen hun huwelijk, dat gepland stond op 29 mei, verplaatsen.

Ook de broer van hertogin Catherine stapt komende zomer niet in het huwelijksbootje. James Middleton en zijn Franse verloofde Alizee Thevenet wachten liever totdat het voor hun gasten mogelijk is om te komen.

Besmetting

Afgelopen weekend meldden de zondagskranten in Groot-Brittannië dat een medewerker van Buckingham Palace positief is getest op het coronavirus. Het is onduidelijk of de besmette medewerker direct contact heeft gehad met koningin Elizabeth. De Britse vorstin reisde vorige week al af naar Windsor Castle voor de paasvakantie. Een week eerder dan in de planning stond.

Volgens ITV zou prins Charles zichzelf in isolatie gezet hebben. De 71-jarige prins heeft daarvoor gekozen omdat hij in dezelfde ruimte is geweest als prins Albert van Monaco. Die werd vorige week positief getest op het virus. Charles had in een eerder stadium al zijn agenda aangepast.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--