Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige prinses Leonor (13) houdt eerste toespraak

1 november 2018 · Leestijd 2 min

Woensdag was een bijzondere dag voor de Spaanse prinses Leonor. De oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia was jarig én mocht op haar dertiende verjaardag haar eerste toespraak geven.

Leonor trad daarbij in de voetsporen van haar vader, die eveneens op zijn dertiende zijn eerste speech uitsprak. Het Spaanse koningshuis had een mooie gelegenheid gevonden voor Leonors debuut, bij de herdenking van de veertigste verjaardag van de Spaanse grondwet. In het Cervantes Institute in Madrid las de prinses het eerste artikel voor.

Trots 

Koning Felipe bleef tijdens het moment dichtbij en Leonor kon ook steun putten uit de aanwezigheid van haar moeder koningin Letizia - die glunderend toekeek - en haar zusje Sofia. Beiden zaten op de eerste rij in het publiek. De toespraak ging geheel vlekkeloos. Met een glimlach en een krachtige stem herinnerde ze de aanwezigen eraan dat "de politieke vorm van de Spaanse staat de parlementaire monarchie is."

Opa

Ook opa Juan Carlos is trots op zijn kleindochter. "Ze was erg nerveus, maar ze heeft het voortreffelijk gedaan", zei hij. 

Lees verder onder de foto's.

Ondanks haar nog jonge leeftijd is Leonor met het uitspreken van haar eerste toespraak weer een stapje dichter bij het invullen van de rol van troonopvolger. Eerder dit jaar werden al kleine stapjes genomen om de prinses naar voren te schuiven. Zo kreeg Leonor in januari de versierselen overhandigd die behoren bij de Orde van het Gulden Vlies, de hoogste onderscheiding in Spanje.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--