Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joe Biden: Een oude bekende van de royals

12 juni 2021 · Leestijd 2 min

Morgen bezoekt de Amerikaanse president Joe Biden koningin Elizabeth in Windsor, en op 15 juni ontmoet hij koning Filip van België. Maar wist je dat Biden een oude bekende is van de royals?

Prins Harry met Michelle Obama en Dr. Jill Biden.
Prins Harry met Michelle Obama en Dr. Jill Biden.

Tijdens zijn tijd als vicepresident onder Barack Obama ontmoette Joe Biden al talloze royals. Zo was hij erbij toen prins Charles en zijn vrouw Camilla het Witte Huis bezochten in 2015 en heeft hij een goede band met prins Harry. Hij ontmoette hem meerdere keren bij gelegenheden rond de door Harry bedachte Invictus Games.

Biden had ook ontmoetingen met de toen nog kroonprinsen Filip van België, Felipe van Spanje en Naruhito van Japan. Ook trof hij diverse keren koning Abdullah van Jordanië en schudde hij de hand van koning Mohammed van Marokko. In 2013 kwamen de Zweedse koning Carl Gustaf, zijn vrouw Silvia en prinses Madeleine naar Bidens thuisstaat Delaware.

Lees verder onder de foto's.

Niet rouwig

Toen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2015 langskwamen bij Obama op het Witte Huis was Biden niet aanwezig. Wel condoleerde Willem-Alexander Biden destijds met het overlijden van zijn zoon.

Bekijk later op deze website foto's van het bezoek van president Biden aan koningin Elizabeth en koning Filip!

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--