Ga naar submenu Ga naar zoekveld

John Travolta: dans met prinses Diana was als in een sprookje

9 augustus 2021 · Leestijd 2 min

John Travolta herinnert zich nog goed hoe hij in 1985 met prinses Diana (1961-1997) danste in het Witte Huis. In de televisiespecial In Their Own Words: Diana, Princess of Wales, blikt de Amerikaanse acteur terug op het moment dat hij vergelijkt met een sprookje.

Travolta en Diana waren in november 1985 te gast bij een galadiner van de Amerikaanse president Ronald Reagan in het Witte Huis. Volgens de 67-jarige acteur werd hij op een gegeven moment aangesproken door First Lady Nancy Reagan. "Zij zei: het is een van de dromen van de prinses om met jou te dansen. Wil je met haar dansen? En ik zei: 'ja natuurlijk'", zegt Travolta, die jaren daarvoor zijn danstalenten liet zien in de films Saturday Night Fever en Grease.

Nancy Reagan begeleidde de acteur naar Diana. "Mijn hart begon sneller te kloppen. Ik tikte haar op de schouder en ze keek verlegen naar beneden, zoals ze dat wel vaker deed, keek me vervolgens aan, waarna ik vroeg: 'wil je met me dansen?'"

Volgens Travolta ging iedereen in de ruimte aan de kant voor hun dans, die volgens hem voelde als 15 minuten. "Het was net als in een sprookjesboek. We maakten een buiging en het was voorbij. Daarna ging zij weg en ik ook en veranderde mijn koets weer terug in een pompoen."

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--