Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jongeren hebben meer respect voor Harry en Meghan

17 juni 2021 · Leestijd 2 min

Hoewel prins Harry en zijn vrouw Meghan bij veel Britten in onmin zijn geraakt na hun vertrek als senior leden van de koninklijke familie en het explosieve interview dat ze aan Oprah Winfrey gaven, lijken ze bij de jongere generatie juist meer aan respect en sympathie te hebben gewonnen. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan onder jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Dit meldt The Daily News.

Ruim 1000 jongeren namen deel aan het onderzoek, waarbij koningin Elizabeth op het meeste respect kon rekenen. Het 95-jarige staatshoofd kreeg 26% van de stemmen, waar Harry en Meghan een tweede plaats kregen met 21%. Prins William en hertogin Catherine vielen beduidend minder in de smaak met 11%.

Volgens de jongeren zijn Harry en Meghan 'moedig, veerkrachtig, geven ze niet op en komen ze op voor anderen om de wereld een betere plek te maken'. Het onderzoek werd geleid door stem4, een goed doel dat de mentale gezondheid van jongeren steunt. "Om tegenwoordig het respect van jonge mensen te krijgen hoef je er niet mooi uit te zien of veel geld te hebben. Het is veel belangrijker dat je ergens voor staat en eerlijk bent over je mentale toestand. Daarom wordt zangeres Billie Eilish bijvoorbeeld ook bewonderd, omdat zij openlijk spreekt over haar mentale struggles," aldus stem4-oprichter Nihara Krause.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--