Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kate en Mary uiten bewondering voor iedereen in corona-frontlinie

21 april 2020 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprinses Mary heeft haar grote bewondering uitgesproken voor iedereen die in de frontlinie vecht tegen de coronapandemie. Catherine, hertogin van Cambridge, heeft het personeel van een kinderziekenhuis in een brief op het hart gedrukt goed voor zichzelf te blijven zorgen.

Kroonprinses Mary heeft, in haar functie van beschermvrouwe van het Europees regionaal kantoor van de Wereld Gezondheidsorganisatie, haar grote bewondering uitgesproken voor iedereen die in de frontlinie vecht tegen de coronapandemie. 

Volgens Mary zijn zorgmedewerkers "de ruggengraat van onze gezondheidsdiensten". "Nu meer dan ooit. De afgelopen maanden hebben zij ons en onze dierbaren veilig gehouden en zich ingezet voor de bestrijding van deze pandemie." De kroonprinses benadrukt dat ze niet alleen het ziekenhuispersoneel wil bedanken maar ook ondersteunend personeel, verpleegkundigen in de gehandicapten- en ouderenzorg, apothekers, maatschappelijk werkers, laboratoriummedewerkers en administratief personeel "dat de diensten draaiende houdt". "Hun moed, inzet en persoonlijke vastberadenheid is een baken van licht in een tijd van ontberingen en pijn."

De kroonprinses sluit af met de woorden: "Blijf gezond en veilig. En zorg voor elkaar."

Zorg goed voor jezelf

Catherine heeft maandag een brief geschreven aan het Evelina London Children's Hospital, waarvan ze beschermvrouwe is. De hertogin liet weten veel te denken aan het personeel van het kinderziekenhuis, dat vanwege de coronacrisis ook volwassenen met Covid-19 behandelt. "Het is hartverwarmend om te weten dat jullie ondanks de uitdagende omstandigheden deskundige zorg blijven verlenen aan zieke kinderen. Jullie zijn allemaal inspirerend."

"Of je nu werkt in de frontlinie of achter de schermen, iedereen heeft te maken met de druk om zowel je professionele als je persoonlijke leven op orde te houden", schreef Catherine, zelf moeder van drie kinderen. "Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en weet dat het hele land achter jullie staat."

Catherine, die vanwege de pandemie veel vanuit huis werkt, sloot haar brief af met de "allerbeste wensen voor jullie goede gezondheid en die van jullie families". Het personeel van het Evelina London Children's Hospital deelde de brief via Twitter en liet weten dat het "geweldig" was een bericht te ontvangen van hun beschermvrouwe.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--