Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kei Komuro op bezoek bij schoonouders

16 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Kei Komuro, de vriend van de Japanse prinses Mako, heeft maandag in aanloop naar hun huwelijk een ontmoeting met haar ouders kroonprins Akishino en kroonprinses Kiko. Details over de bijeenkomst heeft het keizerlijk paleis vrijdag niet bekendgemaakt.

De aankondiging komt kort nadat Komuro eind vorige maand na drie jaar in de Verenigde Staten, waar hij werkt voor een advocatenkantoor, terugkeerde in Japan. Hij en Mako verloofden zich in september 2017 en zouden eigenlijk al in november 2018 trouwen. Het huwelijk werd echter uitgesteld, onder meer door een ruzie over een studielening van de ex-stiefvader van Komuro. Zolang die ruzie niet was opgelost, kon van trouwen volgens Akishino geen sprake zijn.

De bruiloft vindt nu op 26 oktober plaats. Vanwege de ophef over het financiële geschil vindt er geen grote ceremonie plaats. Na afloop is er wel een persconferentie met het pasgetrouwde stel.

Na het huwelijk verliest de prinses haar keizerlijke status, zoals gebruikelijk is in Japan. Een prinses die trouwt verliest automatisch haar titel, positie en lidmaatschap. Naar verwachting zullen Mako en Komuro naar New York verhuizen, waar hij werkt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--