Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Keizer Naruhito beschermheer Olympische Spelen

23 juli 2019 · Leestijd 1 min

Keizer Naruhito wordt erebeschermheer ('honorary patron') van de Olympische en Paralympische Spelen die in 2020 in Tokio worden gehouden. Dat heeft de Keizerlijke Hofhouding maandag bekendgemaakt. De keizer honoreert daarmee een verzoek van Yoshiro Mori, voorzitter van het organiserend comité van de Spelen.

Naruhito met zijn vader Akihito in 1973 op de tennisbaan.

Naruhito neemt zijn taak woensdag op zich, aldus de toelichting van het paleis. Dat is precies één jaar voor hij de Olympische Spelen in Tokio volgende zomer zal openen. Een maand later, op 25 augustus 2020, beginnen de Paralympische Spelen.

Lees verder onder de foto.

Naruhito's grootvader keizer Hirohito was erebeschermheer van de Olympische Spelen die in 1964 in de Japanse hoofdstad werden gehouden. Zijn vader keizer Akihito was erebeschermheer van de Winterspelen die in 1998 in Nagano werden gehouden, terwijl Naruhito dat was voor het paralympische deel. Dit keer is het beschermheerschap niet opgedeeld, om beide evenementen een gelijkwaardige behandeling te geven.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--