Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ken jij deze net getrouwde prinses?

8 juli 2020 · Leestijd 3 min

Prinses Raiyah (34) is dinsdag getrouwd! Zij is de jongste dochter van koningin Noor en wijlen koning Hoessein van Jordanië. Vanwege de coronamaatregelen was er slechts sprake van kleine intieme ceremonie in een tuin in Londen. Wie is deze prinses eigenlijk?

Alleen koningin Noor, de Jordaanse ambassadeur en een aantal familieleden van de bruidegom waren aanwezig. "We kijken er naar uit om de bruiloft op een later tijdstip uitgebreid in Jordanië te vieren", twitterde prinses Raiyah.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vorig jaar had het Jordaanse hof de verloving aangekondigd van de halfzus van koning Abdullah en de in Delhi als journalist werkzame Ned Donavan, een kleinzoon van de schrijver Roald Dahl. Het huwelijk stond gepland voor april en zou in Jordanië worden gesloten, aldus prinses Raiyah. "De pandemie doorkruiste die plannen en het was veiliger voor de familie van mijn man om de ceremonie in Londen te houden." Koning Abdullah, als hoofd van het koningshuis, gaf zijn zegen aan het huwelijk. Donovan heeft aangekondigd binnenkort naar Jordanië te verhuizen.

Wie is prinses Raiyah?

Prinses Raiyah wordt in 1986 geboren als dochter van koningin Noor en koning Hoessein. Hij overlijdt in 1999 als zij dertien jaar oud is. De koning trouwt in totaal vier keer. Koningin Noor, geboren als Lisa Halaby, is zijn laatste echtgenote. Bij haar heeft de koning vier kinderen, van wie Raiyah de jongste is. Ze heeft twee oudere broers, Hamzah en Hashem, en een zus Iman. De huidige koning Abdullah (58) is de oudste zoon van Hoessein, en het eerste kind bij diens tweede vrouw, prinses Muna. Dat betekent dat Abdullah de halfbroer van Raiyah is.

Prinses Raiyah volgt in de jaren '90 een opleiding aan het Atlantic College in Wales, dezelfde school als prinses Elisabeth van België en waar ook koning Willem-Alexander heeft gestudeerd. Vervolgens studeert zij Japans aan de Universiteit van Edinburgh. Ze woont en werkt ook enige tijd in Tokio. Vervolgens haalt zij aan de Columbia Universiteit een mastergraad in de Japanse literatuur. Momenteel doet zij promotie-onderzoek in Californië.

Haar kennis van Japan komt ook van pas binnen het koningshuis. Zo vergezelt Raiyah koning Abdullah bij officiële bezoeken van Jordanië aan Japan. 

Tekst: ANP/Blauw Bloed

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--