Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In deze paleizen is de kerstboom al opgetuigd

1 december 2023 · Leestijd 2 min

Vandaag geven we het startsein van de online adventskalender van Blauw Bloed! Elke dag tellen we met koninklijke kerstartikelen af totdat het kerstavond is. Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag laten we zien waar de kerstboom al staat te twinkelen.

In Nederland zijn we nog een volop in de Sinterklaassfeer, maar in het Verenigd Koninkrijk is de kerstboom al in meerdere huizen helemaal opgetuigd. Ook de Britse royals hebben de kerstboom weer van zolder gehaald en volgehangen met kerstballen en lichtjes. Langzaamaan worden alle kerstbomen weer versierd en zien de paleizen er vanbinnen extra mooi en kleurrijk uit. Deze Britse paleizen zijn nu al versierd voor de feestdagen.  

#1 Windsor Castle

Sinds 30 november zijn de tafels in Windsor Castle weer gedekt met kerstservies en zijn de kerstlampjes opgehangen. In dit kasteel nam wijlen koningin Elizabeth standaard haar jaarlijkse kersttoespraak op voor de kerstboom. Dit jaar zijn de versieringen extra speciaal, omdat ze in het teken staan van het 675e jubileum van de Orde van de Kousenband. 

Lees verder onder de foto.

Elizabeth kersttoespraak
Koningin Elizabeth voor de kerstboom in Windsor Castle bij haar laatste kersttoespraak.

#2 Palace of Holyroodhouse

In de officiële residentie van koning Charles in Schotland zijn sinds een week niet één maar meerdere kerstbomen opgetuigd. Hier kunnen bezoekers tot begin volgend jaar genieten van de koninklijke versieringen. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#3 Highgrove House

Wat wel heel opvallend is, is dat Charles al een hele tijd de kerstboom heeft staan bij hem thuis. Zijn 75e verjaardag op 14 november vierde hij namelijk met andere 75-jarigen in zijn privéwoning Highgrove en op de achtergrond spotten we een versierde kerstboom. Misschien heeft de Britse koning ook het onderzoek gelezen dat aantoont dat je een gelukkiger mens bent als je de kerstboom vroeg neerzet. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--