Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: 8 opvallende outfits uit de koninklijke garderobe

13 mei 2020 · Leestijd 3 min

Ieder seizoen zijn er wel een aantal koninklijke outfits die in het oog springen en het modehart sneller laten kloppen. Stijlmeester Bodo Breg zet voor ons acht opvallende outfits van de afgelopen tijd op een rijtje.

1. Statig silhouet

Het is dé vraag op Prinsjesdag: wat draagt koningin Máxima? Op de derde dinsdag van september verrast ze ons met een nieuwe look. Ze draagt een zogenoemde kolom jurk met pilerine oftewel schoudermanteltje van modeontwerper Jan Taminiau. De pilerine is helemaal volgezet met glaskralen, waardoor er een heel statig silhouet ontstaat. Máxima's hoedje is een ontwerp van Philip Treacy.

2. Ronduit spectaculair

Tijdens haar debuut op Royal Ascot - hét Britse paardenrace-evenement van het jaar - trekt koningin Máxima alles uit de kast. En dat blijft zeker niet ongezien. Máxima draagt een nieuwe midi-jurk met geplooide halslijn van couturier Edouard Vermeulen van Natan. De kleur is ingetogen, maar de rest van haar outfit is ronduit spectaculair! De extravagante hoed met een overdaad aan bloemen komt van de Nederlandse ontwerpster Berry Rutjes. En wat te denken van die joekels van diamanten oorhangers?

3. Lekker casual

Net als vele Nederlanders werkt koning Willem-Alexander sinds half maart vanuit huis. Af en toe gaat hij strak in pak de deur uit voor een werkbezoek, maar de meeste tijd zit hij lekker casual gekleed achter zijn bureau in Paleis Huis ten Bosch. Een polo, een comfortabele chino en een paar mocassins... met blote voeten!

4. Sprookjesachtig groen

Volgens eigen zeggen was prinses Charlène jaren geleden een onzekere vrouw die niet veel kaas had gegeten van mode. Nu wordt ze gezien als waar stijlicoon. De altijd elegante prinses stelt op het jaarlijkse Rode Kruis Gala in Monaco niet teleur. Charlène schittert op het dansfeest in een sprookjesachtige groene cape-jurk van het modelabel Marchesa Notte.

5. Vlammend rood

Het Mountbatten Festival of Music op zaterdagavond 7 maart is de een na laatste officiële verplichting voor Harry en Meghan. Voor de Britse prins een gelegenheid om zijn marine-uniform weer eens voor de dag te halen. Voor Meghan weer een kans om echt te vlammen. En dat doet ze! In de relatief korte tijd dat ze hertogin van Sussex is geweest, heeft ze zich ontwikkeld tot een waar mode-icoon met een heel herkenbare eigen stijl. Deze cape-jurk past helemaal in het plaatje. Wat jammer dat we haar in de koninklijke modewereld gaan missen!

Meer zien?

Als je nieuwsgierig bent naar de drie andere outfits bekijk dan de bovenstaande video. Stijlmeester Bodo Breg vertelt het je op zijn verrassende en enthousiaste wijze!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--