Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: bijzondere fotocollectie van jarige prinses Elisabeth

25 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Hoera! Vandaag is prinses Elisabeth van België 19 jaar geworden! En daarom zetten we de Belgische prinses in het zonnetje met deze bijzondere fotocollectie. De afgelopen tijd hebben we haar vaak voorbij zien komen in legeruniform tijdens haar opleiding aan de KMS, maar er zijn in de afgelopen jaren ook een hoop andere prachtige foto’s van de prinses verschenen. Een mooi moment om deze vandaag op haar verjaardag weer op te rakelen.

Prinses Elisabeth werd op 25 oktober 2001 geboren in Anderlecht als eerste dochter van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde. Ze heeft twee jongere broers: prins Gabriël (2003) en prins Emmanuel (2005). En ze heeft een zusje, prinses Eléonore (2008). Als oudste kind van Filip en Mathilde is Elisabeth, ook wel hertogin van Brabant, de eerste in lijn van troonopvolging.

Financiële toelage

Vandaag is de Belgische prinses 19 geworden en net als prinses Amalia heeft ook zij vanaf haar achttiende recht op een toelage. Vorig jaar werd duidelijk dat prinses Elisabeth haar financiële toelage, een bedrag van 920.000 euro, niet zou krijgen, omdat koning Filip en koningin Mathilde hun dochter nog niet wilden belasten met de verplichtingen die zo’n toelage met zich meebrengt. Ze zou dan onder meer een eigen koninklijke huishouding moeten runnen, een agenda met verplichtingen hebben en personeel in dienst moeten nemen.

Militaire opleiding

In september dit jaar startte prinses Elisabeth met haar opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Hier volgt zij een jaar lang Sociale en Militaire Wetenschappen, waarmee ze een lange traditie binnen de familie voortzet. Onlangs kreeg zij haar blauwe muts, die werd uitgedeeld door niemand minder dan haar eigen vader: koning Filip. Alle leerling-officiers die hun militaire kamp in Elsenborn succesvol hadden afgerond, ontvingen een blauwe muts van de koning.

Vorig jaar deelde het Belgische koningshuis deze prachtige foto van Elisabeth in een blauwe jurk,
Vorig jaar deelde het Belgische koningshuis deze prachtige foto van Elisabeth in een blauwe jurk, vlak voor haar verjaardag.

Foto's: @MonarchieBe

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--