Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine op handen gedragen tijdens rugbytraining

3 februari 2022 · Leestijd 2 min

Catherine, de hertogin van Cambridge, heeft op haar eerste dag als beschermvrouwe van de Rugby Football Union direct laten zien wat ze in huis heeft. De 40-jarige vrouw van prins William trok haar trainingspak aan en deed mee met een rugbytraining in Twickenham.

Met haar haar in een paardenstaart leek Catherine in haar element op het rugbyveld. Ze deed met een brede lach enthousiast mee met de oefeningen, leerde wat ze moet toen tijdens een scrum en wist even later ook een try te scoren. De hertogin, die al bekend stond als liefhebber van het spelletje, was ook niet bang om mee te doen met een zogeheten line-out, een spelhervatting waarbij een speler de lucht in wordt getild. Het leidde tot gejuich op het veld, zo is te zien op de beelden.

Lees verder onder de foto's

Dinsdag werd in een video bekendgemaakt dat zij officieel benoemd is tot beschermvrouwe van de Britse Rugby Football Union en de Rugby Football League."Ik heb er zo veel zin in om beschermvrouwe te worden van de Rugby Football League en Rugby Football Union", schrijft Catherine in een persoonlijk bericht onder de video.

"Twee fantastische organisaties die zich inzetten voor het benutten van de kracht die sport kan hebben om gemeenschappen samen te brengen en individuen te helpen bloeien. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken op alle niveaus van de sport en om Engeland aan te moedigen in wat een spannend jaar belooft te worden voor beide sporten!" De hertogin sluit het bericht af met "C".

Catherine neemt deze taak over van Harry, de jongere broer van haar man William. Toen Harry en zijn vrouw Meghan in 2020 opstapten als senior royals, stonden zij als gevolg daarvan hun taken als beschermheer- en vrouwe van verschillende instanties af. William is beschermheer van de rugbybond van Wales.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--