Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: deze outfits droeg Máxima afgelopen week in Slowakije

10 maart 2023 · Leestijd 2 min

Deze week waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek in Slowakije. Koningin Maxima droeg, zoals we van haar gewend zijn, een aantal verassende kledingstukken. Bekijk hier alle outfits van de koningin in Slowakije!

Dag 1

Op de eerste dag van het staatsbezoek droeg koningin Máxima deze donkerblauwe overslagjurk van Natan. Dit combineert zij met een bijpassende mantel van hetzelfde modehuis. De fluwelen hoed is ontworpen door de Britse designer Philip Treacy. 

Traditiegetrouw verscheen Máxima in een spectaculaire avondjurk bij het staatsbanket. Deze smaragdgroene jurk komt van Nederlandse bodem en is een ontwerp van Jan Taminiau. De japon heeft zij al meerdere keren uit de kast gehaald tijdens verschillende staatsbezoeken. 

Maxima jurk groen Slowakije

Bij de jurk draagt zij ook een bijpassend diadeem vol smaragden, het juweel komt uit de tijd van koningin Wilhelmina. De 16-jarige Wilhelmina kreeg in 1896 het diadeem als kerstcadeau. 

Máxima staatsbezoek Slowakije

Dag 2

De volgende zien we koningin Máxima opnieuw met een hoed van Philip Treacy. De zwarte hoed droeg Máxima ook tijdens de Nationale Dodenherdenking in 2022. De hoed combineert zij met een zwart-witte japon en een zwarte mantel van Natan. 

 's Avonds tijdens de contraprestatie draagt koningin Máxima deze beige paillettenjurk van ontwerper Claes Iversen. In haar hand heeft ze een gouden clutch van Bottega Veneta.

Dag 3

Op de laatste dag van het staatsbezoek droeg koningin Máxima deze nieuwe outfit van Natan een jas van Massimo Dutti. Leuk om te weten: de top is gemaakt van scuba. Dit is een stof die ook wordt gebruikt om duikpakken te maken.  

Hier zien we ook de bijzondere oorbellen, dit zijn vintage oorbellen van Mercedes Robirosa (1980). 

ANP-464557006

Foto's ANP/ Modekoninginmaxima

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--