Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: dit doen Frederik en Mary in Parijs

8 oktober 2019 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik en zijn echtgenote kroonprinses Mary zijn begin deze week in Frankrijk. Het paar leidt een economische missie onder de titel 'Denemarken en Frankrijk - samen voor een beter leven en een duurzame toekomst'.

Er staan onder meer een zakenconferentie, seminars en bezoeken aan Franse bedrijven en ziekenhuizen op de agenda. Ook zijn Frederik en Mary gastheer en gastvrouw van een officieel diner met vertegenwoordigers van Deense en Franse bedrijven.

De Deense delegatie bestaat uit ongeveer 50 bedrijven en bedrijfsorganisaties. Doel van de reis is de betrekkingen tussen Denemarken en Frankrijk verder te versterken en de groei en positie van de Deense bedrijven in Frankrijk te ondersteunen. De nadruk ligt op de gebieden gezondheid en duurzaamheid.

Ziekenhuis

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zijn maandagmiddag afzonderlijk van elkaar op pad gegaan. De 47-jarige Mary, die eerder op de dag met zorgondernemers sprak, bracht een werkbezoek aan een van de 39 ziekenhuizen die de stad Parijs telt.

Maandagavond bezochten Frederik en Mary een receptie in het vernieuwde Arc de Triomphe. Daar vroeg de verslaggever van Blauw Bloed aan prins Frederik hoe hij het bezoek aan Parijs tot nu toe ervaart.

Blauw Bloed is in Parijs en volgt het Deens kroonprinselijk paar tijdens hun economische missie. Zaterdag in onze uitzending zie je een uitgebreid verslag van hun bezoek aan Frankrijk.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--