Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Eloise van Oranje op de vlucht

22 november 2021 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Eloise van Oranje heeft meegedaan aan het zesde seizoen van de populaire YouTube-serie 'Het Jachtseizoen' van StukTV. Daarbij kreeg de gravin hulp van haar moeder prinses Laurentien, zo is te zien op de beelden die zaterdag online zijn gezet.

In 'Het Jachtseizoen' spelen bekende Nederlanders de rol van een voortvluchtige crimineel en moeten zij proberen om vier uur uit handen van de mannen van StukTV te blijven. Eloise startte haar vlucht in de vesting Fort bij Spijkerboor en wist via verschillende lifts in Den Haag bij haar ouders terecht te komen, die duidelijk meeleefden met hun dochter.

Prins Constantijn vroeg Eloise direct hoe groot haar voorsprong was en besprak de tactiek met Eloise. "Ik zou wel rustig die kant op gaan, ze moeten wel zo diep mogelijk Den Haag in. Maak ze gek, hè", zei hij tegen haar.

Fan

Eloise, met 19 jaar de jongste kandidaat ooit in Het Jachtseizoen, stapte vervolgens bij prinses Laurentien in de auto. Zij vertelde dat ze "een enorme fan van StukTV" is dankzij haar kinderen. "Dus ik vind niks mooiers dat we deze mannen gewoon helemaal gek maken."

Laurentien regelde een boot voor Eloise en wist later prompt wat tijd te winnen door langzaam voor de auto van de mannen van StukTV te rijden. Het mocht uiteindelijk niet baten: Eloise werd ingerekend na een vluchtpoging van 2 uur en 39 minuten. "Ze hebben me gepakt, jammer genoeg. Maar het was een superleuk avontuur en ik zou het voor geen goud willen inruilen."

Wilhelmus

Dat gravin Eloise steeds bekender wordt, merkt ze zelf ook als ze op straat loopt. Onlangs nog zetten mensen spontaan het Wilhelmus in toen zij haar herkenden tijdens een wandeling door Den Haag. "Laats was ik aan het lopen op het Plein in Den Haag en toen waren er letterlijk in vijf minuten twee mensen die het Wilhelmus naar me gingen zingen", vertelt Eloise in de NPO 3-talkshow SPLNTR waarin zij zondagavond te gast was. "Zie je mij daar al lopen? Ik had een wijntje op en dacht: horen andere mensen dit ook?", zegt de 19-jarige lachend tegen presentator Splinter Chabot.

Eloise van Oranje heeft als een van de weinige Oranjes een openbaar profiel op Instagram. In korte tijd verzamelde ze honderdduizenden volgers en sindsdien duikt ze ook steeds vaker op in de reguliere media. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--