Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! Fotoboek 'Beatrix: Van prinses tot prinses'

1 januari 2022 · Leestijd 2 min

Eind deze maand, op maandag 31 januari, hoopt onze oud-vorstin 84 jaar te worden. In die ruim tachtig jaar zijn er ontzettend veel foto's van de prinses gemaakt. Maar liefst 150 opvallende foto's uit het archief van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) zijn gebundeld in het unieke fotoboek 'Beatrix: Van prinses tot prinses'.

Het fotoboek is inmiddels uitverkocht!

Het fotoboek schetst een intiem en uniek portret van de prinses. Afbeeldingen van haar kinderjaren, haar jaren als koningin en tot slot weer het moment dat ze opnieuw als prinses door het leven gaat vullen de 240 bladzijdes van het boek. In tien thema’s, die allemaal beginnen met een korte introductie, gaat het fotoboek in op Beatrix en de verschillende rollen die ze in haar leven heeft vervuld. 

Het boek Beatrix: Van prinses tot prinses is een feest van herkenning én een eerbetoon aan een veelkleurige vorstin en prinses. Kortom, een mooie cadeautip voor de feestdagen of haal het fotoboek in huis voor jezelf.

Wil je meer weten over het boek?

ANP-beeldredacteur Leo Blom vertelde in Blauw Bloed samen met auteur Simone Lamain over de totstandkoming van het fotoboek. Het voorwoord van Beatrix: Van prinses tot prinses is geschreven door presentator Jeroen Snel.

Bekijk hieronder wat ze in onze uitzending vertelden.

En bekijk enkele pagina's uit het boek.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--