Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Haakon en Mette-Marit vertoeven op Spitsbergen

22 april 2022 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen hebben donderdag op de tweede dag van hun driedaagse bezoek aan Spitsbergen een hondensledetocht gemaakt. Dat gebeurde in de bergen van Bolterdalen, ten zuiden van het plaatsje Longyearbyen.

Dik ingepakt tegen de kou namen Haakon en Mette-Marit plaats op de slee voor een rondje door de sneeuw. De ingezette husky's behoren toe aan een familie die al jaren tochten met sledes organiseert voor bijvoorbeeld toeristen.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het Noors kroonprinselijk paar bezocht eerder op de donderdag een kleuterschool in Longyearbyen, de grootste stad van Spitsbergen. Na de sledetocht werden de twee ontvangen in het Svalbard Museum, waar het paar ook een toespraak hield. Haakon stond onder meer stil bij de gevolgen van klimaatverandering.

"De natuur is hier op zijn ruigst en tegelijkertijd het meest kwetsbaar", zo sprak hij. De kroonprins stipte onder meer aan dat de sneeuw langzaam wegsmelt en dat er diersoorten verdwijnen.

Haakon en Mette-Marit beëindigen vrijdag hun bezoek aan Spitsbergen, een eilandengroep in de Noordelijke IJszee die onder het koninkrijk Noorwegen valt. Het paar bezoekt dan een satellietstation en Haakon gaat naar de laatste kolenmijn van Noorwegen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--