Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koning doet rondje kapper en opticien in Limburg

19 mei 2020 · Leestijd 2 min

Terwijl koningin Máxima een werkbezoek aan de Voedselbank in Delft bracht, reisde koning Willem-Alexander dinsdag af naar de provincie Limburg. In het winkelcentrum van Stein bezocht hij naast een kapper ook een opticien, nagelstudio en fysiotherapeut.

De ondernemers zijn - na een periode van gedwongen sluiting - begonnen aan een herstart van hun bedrijf. De koning sprak met hen onder meer over de periode dat ze gesloten waren tijdens de coronacrisis, de financiële gevolgen, onzekerheden over de toekomst en het omgaan met de nieuwe protocollen sinds de herstart.

Zo werken mensen met een contactberoep op afspraak en moeten zij vooraf aan klanten vragen of ze geen coronaklachten hebben. Mondkapjes zijn niet verplicht, waar mogelijk moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden.

Lees verder onder de foto's.

Bezoek revalidatiecentrum

Koning_spreekt_patienten_revalidatiecentrum.jpg

Eerder op de dag heeft koning Willem-Alexander een werkbezoek gebracht aan revalidatiecentrum Adelante in het Limburgse Hoensbroek. Dit centrum opende in maart een afdeling voor coronapatiënten die specialistische revalidatiezorg nodig hebben of op de intensive care hebben gelegen. Zij worden in Adelante opgenomen om zo de regionale ziekenhuizen te ontlasten. Ook kunnen patiënten dan direct beginnen met hun revalidatie.

Lees verder onder de foto's.

De koning kreeg een toelichting op de revalidatiezorg en sprak met behandelaars en patiënten. Ook ging hij in gesprek met diverse experts over de inrichting van de nazorg voor coronapatiënten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--