Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koning krijgt eerste exemplaar biografie Willem van Oranje

16 november 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend in de Kloosterkerk in Den Haag het eerste exemplaar van een boek over Willem van Oranje in ontvangst genomen. De koning kreeg de biografie 'De zwijger, het leven van Willem van Oranje' uit handen van auteur René van Stipriaan.

Cultuurhistoricus René van Stipriaan werkte twintig jaar aan de biografie, waarin hij veel nieuwe ontdekkingen over 'de Vader des Vaderlands' beschrijft. "Het was geen lieve jongen", vertelde hij eerder aan het ANP. Hij zei toen ook het spannend te vinden het boek aan de koning te mogen overhandigen. "De koning neemt niet elk boek in ontvangst dat uitkomt. Maar dit boek gaat over zijn familie", zei Van Stipriaan. "Dat voelt bijzonder. Zo'n moment van overhandigen heeft voor mij dan ook zeker een diepere betekenis en is ook beladen met emotie."

Tijdens de overhandiging gaven schrijver en journalist Geert Mak, emeritus hoogleraar Nieuwe Geschiedenis Henk van Nierop en universitair hoofddocent Europese Studies Yolanda Rodríquez Pérez een lezing. Luitist Arjen Verhage en zangeres Henriette Schenk brachten een zestiende-eeuwse versie van het Wilhelmus ten gehore.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--