Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koning op stap tijdens nieuwjaarsnacht

1 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is het nieuwe jaar met een vliegende start begonnen. Tijdens de nieuwjaarsnacht in Den Haag heeft hij hulpverleners bezocht, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst na afloop van de bezoeken bekend.

Willem-Alexander ging, samen met de Haagse burgemeester Jan van Zanen, de politiechef en de hoofdofficier van justitie, naar het regionaal crisiscentrum van de Veiligheidsregio Haaglanden, de gemeenschappelijke meldkamer, politiebureau Hoefkade en het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde.

Lees verder onder de foto's.

Ze spraken met medewerkers van de meldkamer en van het regionaal crisiscentrum over hun werk tijdens de jaarwisseling, over het afhandelen van de meldingen en over het coördineren en aansturen van de inzet van de hulpdiensten. Bij het politiebureau sprak de koning met politieagenten en met schoonmakers die de hele avond en nacht op straat bezig zijn met het weghalen van eventueel brandgevaarlijk materiaal om zo incidenten en brandjes zoveel mogelijk te voorkomen.

In het Westeinde vertelden artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen op oudejaarsavond en tijdens de nieuwjaarsnacht en over de verschillen met het werk tijdens andere nachten en eerdere jaarwisselingen. De koning ging ook kijken op de spoedeisende hulp.

Bron: ANP / Foto's: Gemeente Den Haag, Valerie Kuypers

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--