Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! Koningin Elizabeth in alle kleuren van de regenboog

6 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Rood, groen, geel of paars... voor Queen Elizabeth is geen kleur te gek. Ze staat bekend om haar fleurige mantelpakjes in alle kleuren van de regenboog. Omdat de week zo grijs en grauw was kunnen we aan het begin van het weekend wel wat kleur gebruiken!

We willen deze week dan ook feestelijk afsluiten! Hopelijk doen deze kleurige kiekjes van koningin Elizabeth je even glimlachen.

Dat de Britse vorstin veelal felle kleuren draagt is geen toeval. In de documentaire 'The Queen at 90' vertelt haar schoondochter Sophie, de hertogin van Wessex, dat ze opvallende kleuren draagt zodat mensen in het publiek kunnen zeggen: "I saw the Queen".

Lees verder onder de foto's.

Bij haar kleurrijke outfits draagt de vorstin altijd handschoenen, in het wit of zwart. Ze wordt maar zelden zonder gespot. Elizabeths handschoenen worden gemaakt door Genevieve Lawson, in een klein atelier in Engeland. Dit atelier is vernoemd naar haar moeder, Cornelia James. De koningin koopt er haar handschoenen al sinds 1947.

Het dragen van handschoenen is een bewuste keuze van de vorstin. Het is een onderdeel van haar stijl, maar ook een hygiënische keuze aangezien zij vele handjes schudt. 

Lees verder onder de foto's.

Waar ze ook gaat, aan de arm van koningin Elizabeth bungelt altijd een klassieke en eenvoudige handtas. Ze zijn allemaal van één merk: Launer London.

De tas is niet alleen praktisch, maar de vorstin gebruikt haar accessoire ook om mee te communiceren naar het hofpersoneel. Zodra ze haar handtas op tafel zet, zou dit betekenen dat ze wil vertrekken.

En wist je dat koningin Elizabeth sinds jaar en dag een paraplu opsteekt in de kleur van haar outfit?

Kortom, koningin Elizabeth ziet er steevast tip top uit. Ook haar familieleden kun je eigenlijk altijd door een ringetje halen. Door de jaren heen zijn er veel ongeschreven regels en kledinggewoontes ontstaan binnen de Britse koninklijke familie. Benieuwd? Stijlmeester Bodo Breg bespreekt ze in onderstaande video.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--