Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Máxima doet hoedje op, hoedje af

30 november 2021 · Leestijd 3 min

Het is herkenbaar voor iedereen. Mondkapje op, mondkapje af. Voor koningin Máxima was het dinsdag ook: hoedje op, hoedje af. De koningin begon haar werkdag in Haarlem met de opening van Pieter Teylers Huis en kwam 's middags - zonder hoed - naar Schiedam voor de lancering van Schuldenlab MVS. En daar kreeg ze na afloop een bijzondere 'uitnodiging' van een fan...

Zoals gezegd begon koningin Máxima haar werkdag met de opening van Pieter Teylers Huis in Haarlem. Dit voormalige woonhuis van Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778), een aanhanger van de Verlichting, is vanaf zondag voor het publiek te bezoeken als nieuwe 'vleugel' van Teylers Museum.

Lees verder onder de foto's.

Pieter Teyler liet zijn vermogen, verzamelingen en huis na aan een stichting die het leven van iedereen moest verbeteren. Dat leidde onder meer tot Teylers Museum, dat in 1784 de eerste bezoekers verwelkomde. 

Het Pieter Teylers Huis is in de afgelopen jaren gerestaureerd en het is zo veel mogelijk in authentieke staat hersteld. Een paar van de ruimtes zouden tot de best bewaarde historische interieurs van het Nederland van de 18e eeuw behoren.

Hoedje af

Maxima_SchuldenlabMVS.jpg
Koningin_Maxima_mondkapje.jpg

Begin van de middag was koningin Máxima te vinden in Schiedam. In de Havenkerk woonde ze de lancering van Schuldenlab MVS bij. Na de officiële start van het initiatief om burgers schuldenvrij te maken, sprak de koningin met ervaringsdeskundigen en partners over hun plannen.

Máxima opende het regionale hulpverleningsinitiatief in het bijzijn van de wethouders Werk en Inkomen van de drie betrokken gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Ook de burgemeester van Schiedam en de bestuursvoorzitter van het landelijke SchuldenlabNL, Gerrit Zalm, waren aanwezig.

Lees onder de video en foto's over de uitnodiging die Máxima ontving.

Bijzondere uitnodiging

Na afloop van haar werkbezoek kreeg de koningin een bijzondere 'uitnodiging' van een fan. Naast een bos rozen ontving Máxima uit handen van Rosanne een Save the Date kaart voor haar huwelijk met Pieter Jan op... 2 februari 2022. Niet alleen voor Rosanne een dag om naar uit te kijken, maar ook voor Máxima! Zij viert op de tweede dag van februari haar 20e trouwdag met haar 'prins' Willem-Alexander. 

Koningin_met_kaart.jpg

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--