Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Máxima gaat voor goud bij uitreiking cultuurprijs

23 november 2020 · Leestijd 2 min

Terwijl haar echtgenoot een bezoek aan Diergaarde Blijdorp bracht, reisde koningin Máxima naar Amsterdam. Daar reikte ze maandagmiddag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 uit aan ISH Dance Collective.

Oprichter en artistiek leider Marco Gerris nam de oeuvreprijs van 150.000 euro in ontvangst, in de Kromhouthal in de hoofdstad. "ISH Dance Collective zorgt voor vernieuwing in de podiumkunsten door kunstvormen op een unieke manier te combineren en maakt daarmee de samenleving mooier", aldus directeur Cathelijne Broers van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

ISH maakt al meer dan twintig jaar multidisciplinaire voorstellingen, ontwikkelt educatieprojecten en verbindt en verrast daarmee uiteenlopende groepen mensen, met name ook jongeren. Het Prins Bernhard Cultuurfonds prijst de manier waarop ISH, dat stamt uit de traditie van de hiphop, vooral nieuw publiek naar de theaters weet te krijgen. 

Lees verder onder de foto's.

Met de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs krijgt ISH, behalve een zelf te besteden bedrag van 75.000 euro, een eigen fonds op naam: het W-ISH Fonds met een startkapitaal van 75.000 euro. Met het W-ISH Fonds worden trajecten voor jong talent opgezet. Ook kunnen andere schenkers die het doel ondersteunen een bijdrage leveren aan het W-ISH fonds.

Bron: ANP / Modekoninginmaxima.nl

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--