Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Máxima toegezongen door Haagse schoolkinderen

14 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagmorgen in de Haagse Schilderswijk de leerlingen van de christelijke Koningin Beatrixschool verrast met een bezoek. De koningin wilde zelf ervaren hoe scholieren van groep 8B zich in het kader van Méér Muziek in de Klas voorbereiden op het grote Kerstmuziekgala, waarin ze deelnemen aan de Grootste Schoolband van Nederland. Ze hadden al drie lessen gehad.

De school maakte van de visite een enorme happening, waarbij de leerlingen de koningin bij vertrek massaal zingend met het schoollied uitgeleide deden. "Allemaal! Heel de school die moet het weten. Allemaal! Iedereen die hoort erbij. Wie je bent en hoe je ook mag heten, de Beatrixschool is er voor jou en mij!", klonk het uit meer dan driehonderd kelen.

De komst van Máxima was pas twintig minuten van tevoren bekendgemaakt. Zodoende hadden de kinderen ook geen tijd om eventueel nerveus of gespannen te worden van het bezoek. Dat kwam ook de spontaniteit ten goede bij de muziekles die de koningin bijwoonde en waar de jonge muzikanten vertelden over de voorbereidingen op de deelname aan het Kerstgala. Niet iedereen bleef bij de les. Een jochie mokte dat er voor hem geen muziekinstrument beschikbaar was. Een paar anderen hadden meer aandacht voor de televisiecamera's.

Muziek is voor de Beatrixschool een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. "Wij zetten muziek in als middel omdat muziek kinderen sociaal-emotioneel vaardiger, creatiever en gelukkiger maakt. Het heeft ook een positief effect op de cognitieve ontwikkeling. Muziek past goed bij onze identiteit", aldus de uitleg op de website van de school.

Daarin sluit de filosofie naadloos aan bij de doelstelling van ‘Méér Muziek in de Klas’ dat om dezelfde redenen alle basisschoolleerlingen kennis wil laten maken met muziek. Dat kwam ook ter sprake tijdens een gesprek van de koningin en de schoolleiding en muziekdocenten over het muziekonderwijs en ‘Méér Muziek in de Klas.’ "We kijken naar het hele kind, en niet alleen taal en rekenen zijn belangrijk", zei directeur Lineke de Jong. Maar dat betekende wel dat er keuze gemaakt moesten worden en op andere posten moest worden beknibbeld.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--