Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Nationale Feestdag in België sober gevierd

21 juli 2021 · Leestijd 2 min

Het is vandaag Nationale Feestdag in België. Traditiegetrouw wordt hierbij stilgestaan met een Te Deum in de kerk en aansluitend een defilé. Bekijk hier de beelden!

Woensdagochtend woonde de koninklijke familie, bestaande uit koning Filip, koningin Mathilde, prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore het Te Deum bij in de kathedraal van Brussel. Het gaat om de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Dit jaar soberder dan normaal in verband met de waternood in delen van België. Daarnaast wordt het defilé afgenomen. Ook prinses Elisabeth zal daarin een rol hebben en meemarcheren in plaats van op het podium te zitten.

Modehuis Natan

Prinses Elisabeth draagt woensdag tijdens de Nationale Feestdag van België een jurk van het Brusselse modehuis Natan. Ook haar moeder koningin Mathilde, net als koningin Máxima vaste klant bij Natan, is gehuld in een creatie van het label.

De 19-jarige troonopvolgster heeft gekozen voor een "nauwsluitende jurk in een oranje, gebloemde stof", laat het modehuis weten aan Belgische media. Elisabeth draagt een bijpassend hoofddeksel van hoedenmaakster Fabienne Delvigne.

Voor het eerst is ook prinses Delphine aanwezig bij de Nationale Feestdag. De vorig jaar officieel erkende halfzus van Filip voegt zich samen met haar man Jim O'Hare bij haar familie op het Paleizenplein in Brussel.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--